Jornades «Introducció a l’Anarquisme». Explicació. Cartells. Documents.

La Biblioteca Anarquista Maria Rius té com a un dels seus objectius principals difondre el pensament anarquista, sobretot en l’àmbit proper: Lleida i les terres de Ponent.

En aquest sentit, hem trobat necessari generar un seguit de formacions que oferixin a les integrants i sòcies de la biblioteca eines per al debat i l’acció política, però també siguin adequades per l’apropament de tota aquella persona què vulgui conèixer els diferents debats, propostes i posicionaments que conformen el pensament llibertari.

És així com sorgeix el cicle “Jornades d’Introducció a l’Anarquisme”, que hem dividit en diferents temàtiques, per tal de donar una ullada a cada una de les perspectives que les llibertàries oferim com a resposta a les problemàtiques socials.

Els tallers tindran una durada de dues hores, aproximadament, i es realitzaran un cop al mes. En aquests s’oferirà un espai per presentar i introduir la temàtica per després poder generar un diàleg entre totes les persones participants. En algunes ocasions comptarem amb ponents convidats amb una experiència destacada treballant l’aspecte en qüestió; d’altres, serem les pròpies participants de la Maria Rius les que ens prepararem i exposarem el contingut.

Els temes que hem decidit tractar són: anarquisme bàsic (2 sessions), ecologisme, feminismes, organització, urbanisme i geografia, autogestió, sindicalisme, càstig, pedagogia, habitatge, experiències sense estat, i poder. No descartem la possibilitat d’afegir-ne més.Textos, enllaços, bibliografies recomanades (per descarregar en pdf), etc:

1. Anarquisme Bàsic.

1-Anarquisme-basic-Bibliografia

 

2. Anarquisme i Autogestió.

2-Anarquisme-Autogestio

  • Bibliografia recomanada pel ponent. Llistat de la taula de Lectures Destacades. Enllaços web. Alguns documentals.

2-Anarquisme-Autogestio-Bibliografia

  • Taula de Lectures Destacades:

https://bibliotecamariarius.org/fons-bibliografic/lectures-destacades-autogestio/

 

3. Anarquisme i Sindicalisme.

 

4. Anarquisme i Urbanisme.

La ciudad desde el consumo: Kropotkin y la Comuna anarquista de La Conquista del Pan. José Luis Oyón.

  • Autores recomanades pels ponents:

4-Anarquisme-Urbanisme-Autores

  • Taula de Lectures Destacades:

https://bibliotecamariarius.org/fons-bibliografic/lectures-destacades-urbanisme-i-geografia/

 

5. Anarquisme i Ecologisme.

 

6. Anarquisme i Organització.

 

7. Anarquisme i Càstig.

Entradas relacionadas