Anarquisme i Pedagogia. Jornades d'»Introducció a l’Anarquisme».

  • Dissabte 24 de febrer de 2024.
  • 11h-13h.
  • A càrrec de Valeria Giacomoni (historiadora especializada en pedagogia libertaria) i Albert Torrent i Font (filòsof i membre del col·lectiu La Pinya).

Anarquisme i Pedagogia

Quina importància dona l’anarquisme a l’educació? De quina manera aposta per la pedagogia? Per què? Des de quan? Com educar avui des d’una perspectiva llibertària?

Abordarem aquestes qüestions a partir d’una aproximació a les realitzacions educatives del moviment anarquista durant el primer terç del s. XX a Catalunya i Espanya, i als seus referents més destacats com Francesc Ferrer i Guàrdia i Joan Puig Elías, que el 1936 desplega els principis revolucionaris en el terreny educatiu a través del Consell de l’Escola Nova Unificada (CENU). I parlarem de l’actualitat de l’educació llibertària, les seves dificultats i els seus reptes, a través de l’experiència de la Pinya, un col·lectiu d’autogestió educativa amb una trajectòria de quasi vint anys que ha recollit en un llibre la seva història, els seus plantejaments i les seves fites.
Dins del cicle “Jornades d’Introducció a l’Anarquisme”, un seguit de formacions que ofereixin a les integrants i sòcies de la biblioteca eines per al debat i l’acció social i política, però també siguin adequades per l’apropament de tota aquella persona què vulgui conèixer els diferents debats, propostes i posicionaments que conformen el pensament llibertari.

Entradas relacionadas