Anarquisme i Urbanisme. Jornades «Introducció a l’Anarquisme».

  • Dissabte 28 de gener
  • D’11h a 13h
  • A càrrec del geògraf Juan Manuel Solis, i de l’antropòleg Miquel Úbeda.

L’anarquisme als estudis urbans

És possible modificar la ciutat per a reduir les desigualtats? Existeix un urbanisme proletari? Hi ha lluita de classes dins la vida urbana? Són preguntes que el pensament anarquista ha volgut donar resposta amb freqüència i que comparteix amb disciplines acadèmiques com són l’urbanisme, la geografia i l’antropologia urbana. Des de les dues primeres branques podem veure com l’anarquisme ha influït a l’hora de pensar una ciutat sense desigualtats; des de la última, podem trobar la línia per a validar la possibilitat d’una organització socio-territorial sense Estado.

Així, farem un recorregut pels principals pensadors que relacionen ciutat i anarquisme i intentarem endinsar-nos en casos pràctics concrets sortint de la mirada occidental i poder així tractar algun exemple actual d’organització socio-espacial.

Dins del cicle “Jornades d’Introducció a l’Anarquisme”, un seguit de formacions que oferixin a les integrants i sòcies de la biblioteca eines per al debat i l’acció política, però també siguin adequades per l’apropament de tota aquella persona què vulgui conèixer els diferents debats, propostes i posicionaments que conformen el pensament llibertari.

Entradas relacionadas