>>De Mujeres Libre a l’actualitat: Perspectives anarquistes de la lluita feminista.

Partint de la revista i organització Mujeres Libres (1936-1939) i el seu context històric vam contextualitzar les lluites per l’emancipació de les dones. Per l’activitat, vam comptar amb la participació del Grup de Lectura Crítica de la biblio, que aquests últims mesos han estat llegint el llibre Mujeres Libres de la Martha Ackelsberg (Virus Editorial).

Després, una companya va incidir en alguns aspectes de debat actual, com el de la prostitució (que ja hi havia fa un segle i del qual les dones anarquistes en van proposar accions concretes…) i amb algun petit incís sobre com van tractar  a les dones milicianes quan van militaritzar les columnes i les van expulsar de les milícies per retornar-les a la retaguarda (i el posicionament del Moviment Libertari i Mujeres Libres)…

També vam fer un petit debat i vam degustar un fantàstic pica-pica en un entorn informal.

  • Dissabte 5 de març, 11.30h

Vam aprofitar la jornada per muntar de forma conjunta la taula de lectures destacades d’aquest mes, dedicada a Mujeres Libres i altres temes relacionats amb el feminisme que cadascuni va tenir ganes d’afegir-hi.

Us recomanem escoltar alguns programes molt interessants fets per La Linterna de Diogenes:

 


També hem fet altres activitats pròpies de la biblio, com:

>>Jornada de catalogació

Ens vam trobar un cop més per continuar catalogant les donacions recents i a més a més, vam aprofitar per preparar la nostra paradeta de llibres al carrer durant la diada de St. Jordi-23 d’abril. Aviat més informació!


I continuem acollint i cedint l’espai a diferents usos:

>>Jornada de formació interna de la PAH Lleida


>>I s’ha pogut visitar l’exposició La fe de la Ira

Les làmines «calitat industrial» són una aportació de l’autorx per a l’autogestió de la biblio.

Entradas relacionadas