Article sobre la biblioteca al Silencio Tóxico núm.12

Dins de l’objectiu de donar a conèixer la biblioteca i la seva actualitat, hem participat en un text en el nou número del Silencio Tóxico, el núm12! Un punk-zine fet des d’Almacelles i que és espectacular!

Tenim números de l’11 i el 12 disponibles a la distri.

Volem agrair enormement a les companyes que ens hagin cedit espai per explicar les novetats de la biblioteca!

 

 

 

A més de 5 anys de l’obertura a Lleida de la Biblioteca Anarquista Maria Rius, aprofitem aquestes línies per explicar novetats del projecte i projeccions futures:

Fons bibliogràfic

Una part important del projecte -tot i que no l’única- és l’espai de biblioteca. Actualment comptem amb un fons de 3000 llibres, revistes, fanzines, etc. amb una part important que versen sobre l’Anarquisme Clàssic, el Contemporani i la Història del moviment i les lluites anàrquiques.

A més a més disposem de publicacions d’altres lluites socials, d’aquí i d’arreu del món, de pensament polític, filosofia, i altres pensaments i ciències socials.

Desprès d’un procès de gairebé 2 anys, hem re-catalogat tot el fons per a que es pugui consultar a travès d’internet. Per a nosaltres aquest fet és molt important perquè volem que sigui facilment accessible i consultable, i que la “biblio” esdevingui un espai de referència a Ponent en la difusió del pensament, la història i l’actualitat de les lluites anarquistes.

L’enllaç al catàleg el podeu trobar a la nostra web: bibliotecamariarius.noblogs.org .

 

Autogestió econòmica

A més a més, aquest darrer any ens hem proposat consolidar el projecte a nivell econòmic. Hem impulsat una campanya per l’autogestió que ens permeti amb aportacions periòdiques cobrir les despeses fixes.

Estem molt contentxs del resultat, volem agrair molt a totes les persones i col·lectius que estan col·laborant amb la “biblio”, i tot i que encara no cobrim totes les despeses, si que ho estem fent en gran part.

Segueix la possibilitat de col·laborar econòmicament de forma puntual o esporàdica i evidentment segons les possibilitats de cadascunx.

Hi ha també multiples formes de participar i col·laborar amb el projecte i la seva autogestió. Així que si tens ganes, contacta’ns!

 

Espais

Als espais de sala central i de reunions, que estan disponibles per a ser utilitzats, hi hem sumat un nou espai amb ordinadors (torres i portàtils). Es poden fer servir per a cercar al nostre catàleg de llibres, imprimir, escriure, prendre notes, fer cartells, etc.

Sabem que l’accès a certa tecnologia està molt extes però també que ara que s’exigeix el seu ús en molts àmbits, les diferències econòmiques fan que no totes les persones disposin d’aquest accès. Tenim evidentment reticències amb l’extensió d’eines tecnològiques que puguin comportar control social però a la vegada veiem que encara moltxs veïnxs pateixen aquesta exclusió i escletxa digital i pensem necessari que puguem “saltar-la” mitjançant un espai col·lectiu.

També hem re-impulsat l’espai de la Distri, amb novetats editorials, llibres de 2ona mà i altres materials DIY. Amb els beneficis de la venda adquirim més llibres nous per al nostre fons.

El projecte de la imprempta segueix funcionant i podeu venir a imprimir i fotocopiar cartells, enganxines, textos, fulletons, etc…

Cicle de formacions

A nivell polític, a més de les activitats que aniran sorgint (per inquietud nostra o perquè algun col·lectiu ho proposa), per als mesos vinents hem organitzat un cicle de formacions entorn de l’Anarquisme, amb els objectius de formar-nos internament per clarificar certes bases ideològiques, difondre el pensament anarquista i dinamitzar la “biblio” com a espai de debat i formació.

Son un seguit de xerrades amb debats participatius i lectures, que tracten tant conceptes bàsics com especifics: organització, sindicalisme, ecologia, feminisme, urbanisme, habitatge, poder, càstig, pedagogia, etc…

Posarem tota la informació de les temàtiques, dates i materials a la nostra web i xarxes:

Si ens voleu contactar, ho podeu fer a:

Salut i Anarquia!

Entradas relacionadas