El mes de maig la ciutat de Lleida està carregada d’activitats al carrer, entre elles, la Festa Major, i per les dates del festiu d’aquest any, hem decidit tancar la biblioteca el dimarts 10 i el dimecres 11.


>> Formació ecologisme anticolonial

El dia 6 de maig vam realitzar una formacio sobre «ecologisme anticolonial» que entenem com a fondamental per donar respostes a la crisi ecologica actual des d’un punt de vista antiautoritari.

🕛 17h-21h
➡️ En el marc de les Trobades d’Infraestructures Llibertàries

Aquesta formació està pensada per a les persones que assistiran a la Trobada, però està oberta a tota persona que se senti afí a aquests plantejaments, tot i que no sàpiga si podrà assistir a la Trobada.

El canvi climàtic és només un símptoma. La crisi ecològica que travessem és molt més que un assumpte tècnic; és un problema social, polític, cultural i econòmic, amb clares arrels històriques a Europa. La lluita és material i imaginària i el que està en disputa és sobretot: qui podrem sobreviure en aquest planeta i qui no?

Tenim l’oportunitat d’asseure’ns juntes davant d’aquesta pregunta des d’aquest territori i confrontar les nostres pròpies violències actuals i potencials. Podem fer-ho sense caure en pors o culpes paralitzants? Creiem que unes hores de reflexió situada ens poden ajudar amb això.

Si no fem un curro específic per entendre i posicionar-nos en contra del colonialisme, és fàcil reproduir discursos i dinàmiques colonials i basades en la blanquitut.

Els moviments ecològics en particular presenten aquest perill. De fet, algunes corrents d’ecologisme es van originar en les guerres contra el comú i en les administracions colonials. A més, el neocolonialisme està en plena ofensiva. Les respostes polítiques i econòmiques al canvi climàtic constitueixen una acceleració de les guerres, la dominació i l’extractivisme cap als pobles colonitzats. En general, els moviments ecològics a Occident normalitzen o invisibilitzen aquestes dinàmiques.

A la propera Trobada d’Infraestrucutres Llibertàries, el debat es centrarà en les nostres respostes a la crisi ecològica, des del territori que habitem i els projectes que gestionem. Aquest ens podria portar en direccions colonials (lo normal i invisibilitzat) o en direccions contra-colonials, segons el treball previ que hàgim fet.

Aquesta formació ens ajudarà a entendre les dinàmiques i lògiques (neo)colonials i com poden acabar normalitzades en les nostres lluites.


>> 29 de maig: Jornada de treball

 

 

El diumenge 29 hem fet una jornada de treball al voltant del nostre catàleg. I també hem dinat juntis al Batec, el nou espai okupat per la PAH i l’Escola Popular de Balàfia!

Tenim molts llibres de 2a mà (gràcies a donacions) que no entren dins de les caracteristiques del nostre fons i hem fet una tria ja que no tenim suficient espai a la biblioteca.

Ens podeu fer un correu si esteu interessadxs en poder fer-hi un cop d’ull i de mà.

Aviat tornarà a estar actiu l’espai de llibres de 2à mà!

 

 

 

 


>> I a més a més…

  • Allarguem la exposició “La Fe de la Ira” fins a finals de maig, aprofiteu!
  • Mantenim les novetats a la venda del Sant Jordi a «La Distri» per si li voleu donar un cop d’ull.
  • Hem rebut la visita dels nens i nenes de l’Escola Popular de Balàfia!
  • I tenim una nova taula de lectures destacades sobre «Treball (o no…)«
  • El 28 de maig presentem el projecte de la biblio al Rural Punk Noise, a Almacelles, organitzat per la bona gent del Silencio Toxico.

>>Recordeu que hem iniciat una nova campanya per l’autogestió econòmica de la biblioteca.

Tota la info a:
Dona suport a la teva biblio preferida!!

Entradas relacionadas