Hem dedicat el setembre a posar dates a una sèrie d’activitats i formacions que portem pensant des de fa un temps. Estem molt contentxs de la proposta i esperem que us engresqui tant com a nosaltres. Començaran a l’octubre i com a mínim duraran tot el curs fins al juny. Aviat més informació! De moment, un recull de les activitats de setembre.


>> Presentació XVII Ofensiva contra l’Oblit. XV Marxa homenatge als Maquis.

El 17 de setembre hem acollit la presentació de la 17ena Ofensiva contra l’Oblit organitzada per les companyes de A les trinxeres en el marc de la Marxa homenatge als Maquis.

Hem comptat amb la companyia d’en Ricard de Vargas Golarons, que ens ha explicat també la tragectòria de l’anarquista Antonio Tèllez, el primer en escriure les biografies dels maquis Sabater i Facerias, i del qual hem acollit l’exposició dels 100 anys del seu naixament.

 


>> Exposició Antonio Téllez Solà. 100 anys.

Des del 17 de setembre fins al 10 d’octubre tenim exposada una expo-homenatge a l’Antonio Téllez Solà, company anarquista i autor de diversos llibres sobre maquis i la resistència contra el franquisme.

 

 


 

>> Lectures Destacades: Maquis. Guerrilles llibertàries. MIL.

Aquest setembre hem muntat una taula de Lectures Destacades sobre «Maquis, guerrilla llibertària, MIL.»

L’hem fet en ocasió de l’exposició i xerrada sobre el «Maquis llibertari» sumant-nos a l’homenatge al company Antoni Téllez Solà (1921-2005). A la taula hi trobareu tots els llibres de l’autor que tenim disponibles a la Biblioteca en prèstec.
 
Us animem també a consultar el «Dictionnaire des guerrilleros et resistants antifranquistes: https://losdelasierra.info ,un projecte impulsat per l’Antoni Téllez, amb la col·laboració de Rolf Dupuy del CIRA de Marsella.

I la base de dades impulsada per membres del CIRA » Militants Anarquistes»: https://militants-anarchistes.info

 

 


>> Altres

Com sempre, hem continuat fent la nostra tasca de bibliotecarixs!

Per suggerència de vàries companyes, anirem redistribuïnt també per temàtiques els fanzines.

Aquest setembre hem revisat i afegit totes les publicacions anticarceràries i antirepressives.

A la secció sobre «presons i repressió» també disposeu d’info actualitzada sobre companyxs represaliadxs i/o empresonades. A terra els murs de les presons!!

Recordeu que la biblio està oberta dimarts i dimecres de 17h a 21h.

Entradas relacionadas